Nieuws

Anne Merkuur nieuwe fractievoorzitter GroenLinks in De Fryske Marren

Matthijs Sikkes - van den Berg draagt 1 februari het fractievoorzitterschap van GroenLinks De Fryske Marren over aan de nummer twee, Anne Merkuur. Sikkes - van den Berg is lijsttrekker voor GrienLinks bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 20 maart. 'Door het fractievoorzitterschap nu al over te dragen kan Anne zich inwerken in haar nieuwe rol als fractievoorzitter, zodat de fractie na 20 maart het werk geruisloos kan voortzetten.

Lees verder

Waarom GroenLinks De Fryske Marren tegen zandwinning is

De gemeenteraad van De Fryske Marren wordt 28 november gevraagd om een bestemmingsplanwijziging door te voeren en meerdere vergunningen af te geven om zandwinning in het IJsselmeer mogelijk te maken. Op 14 november is er in de vergadering van de commissie ruimte over gepraat. GroenLinks heeft daar uitgelegd waarom we dit niet moeten willen.

 

Lees verder

De kandidatenlijst voor GroenLinks De Fryske Marren vastgesteld

Donderdag 14 december bekrachtigde de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Regio Zuidwest Fryslân de kandidatenlijst voor De Fryske Marren, zoals die door het bestuur was voorgelegd. De kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in De Fryske Marren is daarmee definitief. Huidig fractievoorzitter Matthijs Sikkes - van den Berg is wederom benoemd tot lijsttrekker, de rest van de lijst is opgebouwd uit zowel nieuwe gezichten als bestaande leden van de steunfractie.

Lees verder

ALV Regio Zuidwest Fryslân

Op 14 december heeft de afdeling Regio Zuidwest Fryslân weer een ALV gepland staan. Tijdens deze ALV zullen we het voornamelijk hebben over de verkiezings uitslag in SWF en daarnaast zal de lijst en het verkiezingsprogramma van DFM vastgesteld moeten worden. 

De stukken zullen zo spoedig mogelijk aan de leden verstrekt worden.

De inloop is 19:45 uur en de vergadering start om 20:00 uur

De locatie:

Miks Welzijn

Brugstraat 1

8501EV Joure

Nederland

 

Pagina's